Mattentaart 

met echte Matten van de Vlaamse Ardennen

Expomat is vooral bekend voor haar heerlijke Mattentaarten met Echte Matten van de Vlaamse Ardennen. 

Deze lekkernij is een bladerdeeggebakje gevuld met een heerlijke mattenspijs. Matten zijn gestremde of geronnen melk, daarom is de kwaliteit van de melk bepalend voor de kwaliteit van de matten, waardoor de bodemgewassen een heel belangrijke factor vormen als voeder voor het melkvee, dat de producent is van het basisproduct, de melk. De bodemgewassen in de Vlaamse Ardennen (klavergroei) spelen dus een rol bij de productie van de mattentaart. Expomat is dan ook producent van Mattentaarten met Echte Matten van de Vlaamse Ardennen. 

Aan de matten voegen we kakelverse eieren en fijne kristalsuiker toe en zo bekomen we de vulling van de mattentaart: de mattenspijs. Deze zit omgeven door een heerlijk krokant bladerdeeglaagje, goudgeel gebakken. Jarenlang onderzoek en testen leidde tot ons uniek recept van bladerdeeg, die we dagelijks vers in-house produceren. 

Expomat’s mattentaart is een traditionele en veelgeprezen lekkernij van de beste kwaliteit zonder toevoeging van bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen, een echt natuurproduct dus…

Natuurproduct... heerlijk gezond...

Expomat produceert al haar producten met de hoogste aandacht voor mens en milieu. We gebruiken steeds milieuvriendelijke grondstofverpakkingen en reinigingsmiddelen en produceren met 100% groene energie. Bovenal onze producten zijn echte gezonde producten van de natuur: geen bewaarmiddelen, kleur- of smaak additieven! In onze producten vindt je geen E’s terug…

Expomat mattentaart, een heerlijk tussendoortje, dessert, vieruurtje, of lekker bij de koffie…