Berlinerbollen - Boule de Berlin 

Een lekker stukje geschiedenis…

Expomat is sinds jaar en dag producent van hoge kwaliteit Berlijnse Bollen. De Berlijnse Bol of Boule de Berlin is een ronde lekkernij, gemaakt van gefrituurd gistdeeg, en wordt nadien opgevuld met confituur of pudding en bovenop komt meestal een laagje lekkere chocolade of poedersuiker. 

De Berlijnse bol is wereldwijd een heel populair gebak en gekend onder vele verschillende benamingen, zoals bola de Berlim in Portugal, Pfannkuchen in Berlijn (!), Krapfen in Oostenrijk, Berliner in Australië en Canada enz . Hij werd vroeger vaak gegeten op Oudejaarsavond of rond Carnaval, maar vandaag is dit heel het jaar door een veelgeprezen delicatesse, en vooral gekend aan de kust in de zomerperiode. 

Expomat heeft jarenlang gewerkt aan de ontwikkeling van haar Berlinerbol en produceert die vandaag volgens een exclusief recept op een unieke manier, enkel met hoogwaardige en zorgvuldig gekozen ingrediënten. Na een uurtje rijzen wordt de bol gebakken gedurende korte tijd in eersteklasse frituurolie, die ook een zorgvuldig gekozen samenstelling kent.

Expomat’s Berlijnse bol is verkrijgbaar in verschillende grootten en gewichten, van 30 tot 55 gr. De Berliner van Expomat is heerlijk als tussendoortje, lekker fris bij mooi weer, en wordt geleverd zowel aan retail als bakkerijen als horeca. 

Expomat’s Boule de Berlin is een traditionele en veelgeprezen lekkernij van de beste kwaliteit zonder toevoeging van bewaarmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen, een echt natuurproduct dus…

Natuurproduct…

Expomat produceert al haar producten met de hoogste aandacht voor mens en milieu. We gebruiken steeds milieuvriendelijke grondstofverpakkingen en reinigingsmiddelen en produceren met 100% groene energie. Bovenal onze producten zijn echte gezonde lekkernijen van de natuur: geen bewaarmiddelen, kleur- of smaak additieven! In onze producten voegen we geen E’s toe.

Expomat Boules de Berlin, een heerlijk tussendoortje, dessert, vieruurtje of lekker bij de koffie…